System message

S-PARK Kaposvár

Befejeződött az S-PARK Bevásárlópark építése Kaposváron, melynek köszönhetően modern áruházzal gazdagodik a somogyi megyeszékhely. A központ a Market Építő Zrt. kivitelezésében valósult meg, a vállalat mindössze kilenc hónap alatt készült el a projekttel.

Március 11-én nyílik a somogyi megyeszékhely legújabb kereskedelmi egysége, az S-PARK Kaposvár Bevásárlópark. A jelenleg érvényben lévő járványügyi korlátozások értelmében az S-PARK azon üzletei nyitnak meg, amelyek a lakosság alapellátásához szükségesek, így a 6.600 négyzetméteres INTERSPAR és a közel 600 négyzetméteres DM drogéria, valamint az Ofotért csütörtöktől biztosítja a vásárlás lehetőségét. Az S-PARK az 563 ingyenes parkolójának és elhelyezkedésének köszönhetően könnyen megközelíthető. Amint a járványügyi előírások megengedik, az S-PARK egésze egységesen megnyit. A bevásárlópark 11.000 négyzetméteren elterülő üzleteinek kínálata és szolgáltatásai mind hozzájárulnak Kaposvár és vonzáskörzetének minőségi kiszolgálásához.

Rekordidő alatt készült el a bevásárlóközpont

A tulajdonos és üzemeltető SES Magyarország a SPAR Magyarországgal közös fejlesztésében létrejövő bevásárlóparkját rekordidőnek számító 9 hónap alatt a Market Építő Zrt. kivitelezte. Az építkezést és üzletkivitelezések volumenét is magában foglaló, 11 milliárd értékű bevásárlópark több mint 180 munkavállalónak ad munkalehetőséget Kaposváron.

A beruházás Kaposvár keleti városrészén, a 61-es főút Dombóvár felé vezető szakaszán, egy 50 000 négyzetméteres telken valósult meg. Az építkezés 2020 márciusában kezdődött és decemberben fejeződött be; januártól március elejéig pedig az üzletbelsők kialakítása zajlott.

Többféle üzlet és szolgáltatás áll majd a vásárlók rendelkezésére

Az összesen több mint 11 000 négyzetméter hasznos alapterületű központ megvalósítása két részből állt: létrejött egy INTERSPAR-t is magába foglaló épület közel 6 600 négyzetméteren, modern eladótérrel és az üzemi területekkel; emellett egy vele szoros kapcsolatban álló, másik szakáruházi épületben számos üzletből álló kereskedelmi egység várja majd a vásárlókat közel 4 400 négyzetméteren.

Az üzletterek külső-belső kialakítása, a felületek és burkolatok a SPAR új standardja szerint készültek. Az árkád felőli homlokzati szakaszon végigfut az úgynevezett „mall utca”, amihez az információs pult, a pénztár felügyelet és az INTERSPAR to Govendéglátóegysége kapcsolódik.

 

Környezetbarát áruház épült

Az S-PARK koncepciójának és tervének kialakítása során a külső design mellett fontos szempont volt a környezettudatosság, ami már a tervezés során is nagy hangsúlyt kapott: a fa tetőpanelek, az energiatakarékos LED-technológia tudatos használata, valamint az elektromos autótöltők telepítése mellett az INTERSPAR áruházban környezetkímélő hűtő-fűtőrendszer, valamint ózonbarát, hulladékhőt is hasznosítani képes szén-dioxidos hűtőközegű hőszivattyús rendszer került beépítésre.

A külső tereprendezés során 22.000 m² utat aszfaltoztak le és ugyanennyi térkőburkolatot helyeztek el, illetve 15.000 m²-en gyepesített zöldterületet hoztak létre. Az L alakú épületrész középső szabad területén valósul meg tavasz végén egy pihenőpark, melynek részeként elsőként egy modern játszótér jön létre.

A mintegy 20 ezer terméket kínáló hipermarketben az aktuális, valódi vásárlói élményt szem előtt tartó SPAR enteriőr koncepció szerint alakították ki az eladóteret.

 

Számos kihívással néztek szembe a kivitelezők

A projekt megvalósítása szinte teljes mértékben a koronavírus-járvány időszakára esett, így az élőmunkát igénylő feladatok szigorú szabályozások és a higiéniai előírások maximális betartása mellett zajlottak. A beruházást a Market nagyon szűk határidővel, mindössze 9 hónap alatt valósította meg: a helyszínen március közepén kezdődtek meg a munkálatok, december közepén pedig átadták az elkészült projektet. Az építkezésen naponta átlagosan mintegy 180-an dolgoztak, a projekt tetőzésekor a maximális napi létszám pedig 280 dolgozó volt.

A munkavégzés során kiemelt figyelmet fordítottak arra is, hogy a terület egyik része egy lakóövezethez csatlakozik, a másik fele pedig forgalmas útszakaszhoz, csomóponthoz – mindkét igénynek meg kellett felelni.

SUBSIDIARIES

This webpage use cookies. Cookies stored on your computer.