Hotel Moments

Az elmúlt évek egyik legnagyobb hotelberuházása keretében épített Hotel Moments, Budapest szívében, az Andrássy út 8. szám alatt található.

Az épületet 1880‐1882 között Schossberger Henrik terveztette és építtette a hazai eklektikus építészet kiemelkedő alkotójával, Feszty Adolffal.

A műemlékvédelemi épületben található szálloda haladó, a nemzetközi trendeknek megfelelő építészeti megoldásai nemcsak vizuálisan nyújtanak kiemelkedő élményt, hanem bizonyítják a magyar építőipar profizmusát és versenyképességét is. A varázslatos XIX. századi épület egyszerre hordoz magában historiális magyar elemeket és modern építészeti megoldásokat, ami kifejezetten csábító a turisták számára a lokáció mellett.
Az épület számos intézménynek adott otthont az elmúlt időszakban, mint például Budapest első mozgókép színházának, a Kinoplasticon mozinak, illetve bankoknak és szórakozóhelyeknek is. A szálloda terve 2013-ban fogalmazódott meg, és végül a kész épületet 2016 első negyedévében már át is adták.

A 99 szobás, négycsillagos hotel tökéletes harmóniát alkot a történelem és a modernitás között, a példaértékű épülethasznosítást bizonyítva; a belső udvarra üvegtető került felújítása során, a bejáratnál és a lobbynál pedig megőrizték a ház eredeti freskóit. Az art deco stílusú szobák izgalmas művészeti élményt nyújtanak, az emeleten található Andrássy lakosztály pedig egyedülálló kilátást biztosít a Bazilika kupolájára.

A szálloda építésének megvalósításában közel 200 cég vett részt, így teremtve közel 40 munkahelyet, melynek végeredményeképpen az épületbe újra pezsgő élet költözött. Az építkezés egy egyedülálló rendszeren keresztül zajlott a ház belsejében felépített daruszerkezetnek köszönhetően, amely egyáltalán nem terhelte az Andrássy úton való közlekedést, illetve jelentősen felgyorsította a munkálatokat.

Leányvállalatok